8230 Balatonfüred, Zsigmond utca 1. fsz.5.

Miért vásároljunk fényre sötétedő szemüveglencsét?

Miből maradunk ki, ha nem fényre sötétedő szemüveglencsénk van? Miért ennyire népszerű, már a fiatalok körében is?

 

Valamikor a ’90-es években kezdtek el egyre jobban terjedni a fényre sötétedő szemüveglencsék, de valamilyen különös okból kifolyólag, szinte kizárólag az idősebb korosztály tette le a voksát ezen termékek mellett akkoriban, emiatt rajta is ragadt a Transitions lencséken a „papás” vagy „mamás” jelző sokszor. Akkoriban szinte csak barna és szürke színben voltak kaphatóak, és előnyeik mellett számos hátránnyal kellett találkoznia a viselőknek.

Többek között:

  • Nem sötétedett kellőképpen
  • Nagyon lassan világosodott ki
  • A színe kevésbé volt vonzó a külső szemlélő számára
  • Egy idő után elvesztette fényre sötétedő képességét, vagy megrekedt egy bizonyos sötétedési szinten

 

Ezeket a problémákat a Transitions folyamatosan javította az újabb és újabb generációk megjelenésével, és számos újdonságot is bemutattak az eddig megjelent 8 generációnyi fényre sötétedő lencsékkel.

Ma a Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék a legjobb minőségű termékek, számos közvéleménykutatás, és vásárlói visszajelzés megerősítése alapján.

De mire is képes egy ma vásárolt Transitions fényre sötétedő szemüveglencse?

„Intelligens” lencsék: igen, a Transitions lencsék folyamatosan monitorozzák a környezetet, és a viselőt érő UV sugárzás alapján változtatják a színüket. Mindezt reverzibilis molekuláris átalakulással hajtják végre, azaz a molekulák szerkezete az UV sugárzás hatására megváltozik, ezért a lencse besötétedik, illetve az UV fény elmúlása esetén a molekuláris szerkezet visszaváltozik, és a lencse kivilágosodik.

7 különböző szín: ma a Transitions kínálatából 7 különböző szín közül választhatunk, és jó hír, hogy hamarosan érkezik a 8. is, a rubinvörös. Így a klasszikusnak mondható barna-szürke-szürkészöld színek mellett választhatunk a zafír, a borostyán, az ametiszt, és a smaragd közül, hozzájuk csatlakozik a rubinvörös.

Szélvédő mögött is sötétedik: korábban komoly visszajelzés volt a vásárlók részéről az autós használat, mint gyenge pontja a Transitions lencséknek, de már elég hosszú ideje megjelent a Transitions Xtractive, a szélvédő mögött is használható fényre sötétedő szemüveglencse. Ezek a termékek megközelítőleg 50%-os fényszűrést biztosítanak az autóban (vagy épp irodában), nem közvetlen UV, hanem a látható fény kék tartományának aktiválására

Irodai környezetben is védelmet nyújt: és ha már szóba került az irodai környezet, mára már minden Transitions szemüveglencse véd a káros kék fény ellen, amely elsődlegesen okolható az időskori makuladegenerációért, illetve egyéb más szembetegségek kialakulásában is szerepet játszhat.

Dioptriás napszemüvegnek is tekinthetjük: bár még nem parancsszóra változtatja a színét a lencse, de kültérben olyan mértékű sötétedést képes produkálni, mint egy dioptriás napszemüveglencse (leginkább hűvösebb időjárásban), míg beltérben színtelenné változik. Emiatt nem feltétlenül szükséges dioptriás napszemüveget csináltatni, bár kétségtelen, hogy néha nagyon előnyös.

Polarizált kivitel: néhány típusa, (egyfókuszú és multifokális lencséken egyaránt elérető) polarizált tulajdonságokkal rendelkezik, azaz csökkenti a csillogásokat, amelyek leginkább vizes és havas környezetben zavarják a komfortos látást. Mivel itt korlátozott a termékválaszték, ezért némi kompromisszumra kényszerülünk, azonban rendkívül hasznos ez a tulajdonság is

A fenti 6 tulajdonság már önmagában is meggyőző lehet fényre sötétedő lencse vásárlására, de nézzük tovább, miért is érdemes ilyen termékeket választani?

  • Minden lencsetípusra választható opció: legyen szó egyfókuszú vagy multifokális lencsékről, a Transitions opció mindegyiken elérhető
  • Okos keretválasztással mind színtelen, mind sötét állapotában tökéletes látványt nyújt
  • Teljeskörű védelem: UV, káros kék fény, erős fény ellen
  • Rendkívül gyors reakcióidő: másodpercek alatt sötétedik, és 2 percen belül teljesen kivilágosodik
  • Szélvédő mögött is használható

Kinek ajánlható a Transitions fényre sötétedő szemüveglencse?

Mindenki részére tökéletes választás, életkortól függetlenül. Azonban fontos megemlíteni, hogy ezek a lencsék az UV fényre változtatják a színüket, így felhős időben is megfigyelhető a sötétedés. Ez egyébként a szemüvegviselő szempontjából egyáltalán nem zavaró, és ragyogóan mutatja a lencse hatékonyságát

Már csak egyetlen dolog maradt hátra: jelentkezzenek be látásvizsgálatunkra online, és a vizsgálat során kizárólag Önnel foglalkozunk, és személyesen átbeszéljük milyen típusú szemüveglencsét érdemes Önnek választania

 

További bejegyzések